}

Učestale infekcije urinarnog trakta

Escherichia Coli je bakterija koja se normalno nalazi u crijevima čovjeka kao dio prirodne mikroflore. Ta ista bakterija može izazvati ozbiljne probleme ako dospije u urinarni trakt! Uzrok svega je fiziokemijski sastav ovih bakterija koji im omogućava da se poput ljepila pričvrste na unutarnje stijenke urinarnog trakta i mjehura.

Infekcija urinarnog trakta

Poželjno je piti puno tekućine, preporuka je oko dvije litre. Izbjegavati kavu, alkohol, gazirana pića i jako začinjenu hranu. Mokriti čim se osjeti potreba i potpuno isprazniti mjehur. Izbjegavati upotrebu jakih lužnatih sapuna, pudera i dezodoransa, a koristiti specijalne proizvode namijenjene za intimnu njegu. Tuširati se, a izbjegavati kupke. Izbjegavati nošenje uske odjeće te preporučiti pamučno, a ne sintetsko donje rublje. Ne sjediti na hladnom ili vlažnom području; presvući mokri kupaći kostim jer je vlažna sredina idealna za razvoj mikroorganizama.

D-manoza (U – Tract) je vrsta jednostavnog šećera kojeg nalazimo u određenim vrstama voća. Dobiva se iz prirodnih sokova brokule i mahunarki te brusnice, naranče, breskve, borovnice i kruške. Za razliku od glukoze, u organizmu se ne pretvara u glikogen i ne može se pohraniti, nego se vrlo brzo izlučuje putem urinarnog trakta pa je stoga mogu koristiti i dijabetičari uz kontrolu šećera u krvi. Ona se zbog kemijskog sastava i strukture čvrsto vezuje na površinske izdanke bakterije E. Coli, čak puno jače nego što se E. Coli lijepi na ljudske stanice. Stranice E. Coli obložene D-manozom u urinu odlijepljuju se s unutrašnjih stijenki urinarnog trakta i mokraćnog mjehura i izbacuju van iz tijela. D-manoza ne izaziva poremećaj normalne fiziološke flore, niti uzrokuje gljivične infekcije koje se često javljaju nakon antibiotske terapije.

Kod urinarnih infekcija primjenjuje se tri do četiri puta dnevno popiti otopinu jedne čajne žličice u čaši vode do smanjenja tegoba (maximalno tri dana), a potom narednih četiri do pet dana uzimati jednu čajnu žličicu dva puta dnevno ili prema uputi liječnika i nalazu urinokulture. Preventivno uzimanje jedan put dnevno piti otopinu pola čajne žličice.

U-TRACT (D-MANOZA)

Spriječava Escherichiu Coli i infekcije urinarnog trakta

Veličina: 50 g

-10% popusta na D-manozu (od 20. do 23. studenog) u web shopu s kuponom: manoza

Naručite odmah!

Brusnica (Vaccinium Macrocarpon) sprječava prianjanje E. Coli na stanice mokraćnog mjehura, a djeluje i na bakterijski biofilm. Solaray CranActin® proizvodi u svom sastavu sadrže čisti visokopotentni ekstrakt američke brusnice s AF™ (antiprijanjajućim faktorom).CranActin Kapi su jedinstven, tekući oblik originalne formule CranActin®, posebno namijenjene za primjenu već kod novorođenčadi zbog vrlo lakog doziranja i načina primjene.

Primjenjuje se jedan militar (otprilike jedna puna kapaljka) do četiri puta dnevno ili po preporuci stručne osobe. Ne preporučuje se uzimati s medvjetkom.

Solaray CranActin Syrup

CranActin Kapi su jedinstven, tekući oblik originalne formule CranActin®, posebno namijenjene za primjenu već kod novorođenčadi zbog vrlo lakog doziranja i načina primjene.

Veličina: 59 ml

Naručite odmah!

PODIJELITE
Ljekarna Lj. Kovačićek - T. Vujatović
Ljekarna Lj. Kovačićek - T. Vujatović

Ljekarna Lj. Kovačićek – T. Vujatović

Košarica
U košarici nema proizvoda!
Nastavite s kupovinom
0
1€ = 7.53450 kn