Jačanje intimnih mišića za bolje intimno zdravlje i zadovoljstvo 

Zdravlje i vitalnost zdjeličnog područja često ostaju nedovoljno istražena i zapostavljena tema, no održavanje snage i tonusa Kegel mišića može imati značajan utjecaj na život i dobrobit svake osobe. 

U ovom članku ćemo razmotriti dva popularna načina za jačanje ovih ključnih mišića – vježbe i upotrebu Intimina Laselle™ uteza i Intimina Kegel Smart uređaja. 

Zašto su Kegelove vježbe važne? 

Prevencija i kontrola urinarne inkontinencije

Ovi mišići pomažu u kontroli mokrenja. Jači Kegel mišići mogu smanjiti rizik od inkontinencije (gubitka kontrole nad mokrenjem) i pomoći u prevenciji neželjenih curenja urina. 

Poboljšanje seksualnog zadovoljstva

Zdjelični mišići igraju ključnu ulogu u orgazmu i intenzitetu seksualnog zadovoljstva. Jačanjem ovih mišića, može se poboljšati seksualno iskustvo i intenzitet orgazma za oba partnera. 

Održavanje zdravlja zdjeličnih organa

Ovi mišići podržavaju i održavaju organe u zdjelici, uključujući maternicu, mjehur i debelo crijevo. Slabi mišići zdjeličnog dna mogu dovesti do problema kao što su prolaps organa, što uzrokuje spuštanje jednog ili više organa u zdjelici. 

Sprečavanje problema nakon poroda

Trudnoća i porod često mogu oslabiti zdjelične mišiće. Redovito izvođenje Kegelovih vježbi tokom trudnoće i nakon porođaja može pomoći u bržem oporavku i prevenciji problema s inkontinencijom. 

Vježbe Kegel mišića: 

Vježbe Kegel mišića su jednostavna i efikasna metoda za jačanje zdjeličnih mišića. Evo kako se izvode: 

  • Identifikacija mišića: Prvi korak je naučiti prepoznati Kegel mišiće. To možete učiniti tako da tijekom mokrenja pokušate zaustaviti mlaz urina. Mišići koje koristite za to su Kegel mišići. 
  • Izvođenje vježbi: Nakon što prepoznate mišiće, možete ih jačati tako da kontrahirate te mišiće, zadržite ih stisnutima nekoliko sekundi, a zatim ih opustite. Ponovite ovaj postupak 10-15 puta u serijama nekoliko puta dnevno. 

Intimina Laselle™ Utezi: 

 

Intimina Laselle™ utezi su ergonomski oblikovani utezi namijenjeni jačanju i treniranju vaših Kegel mišića.  

Ovi utezi se postavljaju unutar vagine i potiču mišiće zdjeličnog dna na kontrakciju kako biste ojačali ovu regiju. Laselle™ utezi dolaze u različitim težinama (28g, 38g i 48g) kako bi se prilagodili vašim potrebama. Njihova praktična petlja omogućuje jednostavno postavljanje i vađenje. 

Intimina Kegel Smart Uređaj:

KegelSmart™ 2, pomoću ugrađenih senzora responzivnih na dodir, pamti snagu mišića zdjelice i postavlja razinu vježbi prilagođenu vama.

Pametni program vježbanja automatski prilagođava razinu prema vašem napretku.

Zaključak: 

Jačanje Kegel mišića je važno za vaše intimno zdravlje i dobrobit. Bez obzira odaberete li tradicionalne vježbe, Intimina Laselle™ utege ili Intimina Kegel Smart uređaj, redovita briga o vašim Kegel mišićima može poboljšati vašu intimnu dobrobit i zdravlje. Počnite danas i osjećajte se bolje i jače nego ikad prije. Vaša intimna dobrobit je važna! 

PODIJELITE
LJEKARNA Lj.Kovačićek i T.Vujatović
LJEKARNA Lj.Kovačićek i T.Vujatović

LJEKARNA Lj.Kovačićek i T.Vujatović

Košarica
U košarici nema proizvoda!
Nastavite s kupovinom
0
1€ = 7.53450 kn